Micro Leaf tarkoittaa pieniä lehtiä, joita voi helposti ja nopeasti kasvattaa keittiön ikkunalla. Kun sato syödään heti pieninä lehtinä, ovat vitamiinit taatusti tallella. Lisäksi lehdet maistuvat herkullisilta! Tuoreita herneenversoja, joita näkee kauppojen vihannestiskeillä ja ravintola-annoksissa, on helppo viljellä itse. Ne sopivat leivälle tai vaikkapa höyryttämällä kypsennetyn kalan tai grillipihvin seuraksi. Lajike kasvattaa nk. ”cut-and-come-again” -lehtiä. Leikkaa ensimmäisen lehtiparin yläpuolelta, niin kasvi tuottaa uusia lehtiä syötäväksi.
- Anna siementen liota vuorokausi ennen kylvöä.
- Täytä hyvin ojitettu viljelyastia kukkamullalla.
- Kastele ja levitä siemenet tasaisesti mullan pintaan. Peitä siemenet ohuella kasvualustakerroksella ja peitä kylvös muovilla tai kannella.
- Aseta kylvös lämpimään ja valoisaan paikkaan, talvella kylvös voi hyvin kasvivalon alla.
- Poista muovi tai kansi kun taimi on 1-2cm korkuinen. Suikuttele kylvöstä ensimmäisinä päivinä ja käytä myöhemmässä vaiheessa kastelukannua.
- Korjaa sato, kun lehdet ovat n. 5-10cm korkuisia, suunnilleen 10-14 päivää kylvön jälkeen.
- Pussin sisältö riittää 2 dm² alalle.